ASP.NET (C#, C Sharp)
Skrevet af d. 5/12-2017 09:55

ASP.NET er en videreudvikling af ASP lavet af Microsoft. ASP.NET kan også kaldes ASP4 hvor den nuværende version til Windows 2000 er ASP3. Det er hurtigere og mere fleksibelt, læs mere via vore links. Bemærk at vi har specielle servere til ASP.NET.

Al vores ASP.NET support udarbejdes i C# (udtales C Sharp), da Microsoft promoverer dette som deres nye sprog, groft sagt kan man sige at C# er arvtageren til Visual Basic.

Microsoft har udviklet et lille og gratis udviklingsprogram til ASP.NET kaldet Web Matrix, som kan hentes på kort tid.

LinkBeskrivelse
ASP.NET ASP.NET er Microsofts officielle side om den nye teknologi.
Begynderguide Learnasps begyndervejledning (på engelsk) om ASP.NET.
Begynderguide Microsofts begyndervejledning (på engelsk) om ASP.NET.
ASP101 ASP101 forklaring om ASP.NET, meget letforståeligt (på engelsk).
ASPfree ASPFree har mange gode eksempler, de har også en glimrende FAQ om ASP.NET.
Forms Formularer i asp.net
LinkBeskrivelse
AspToday AspToday artikel om hvordan man laver en komponent i C# og lidt information om hvad det kan.
C# Help Et godt site dedikeret til C#.
Vcdj, web apps Firmaet der udviklede IBuySpy, har blandt andet denne gode artikel.
/bin Forklaring om /bin folderen.

Eksempler

Hello World

To små eksempler der viser hvor lidt forskel der behøver være på ASP og ASP.NET.

Eksempel i ASP

<%
  Sub Hello()
    Response.Write("Hello World!")
  End Sub

Call Hello
%>

Eksempel i ASP.NET

<script language="VB" runat="server">

Sub Hello()
    Response.Write ("Hello World!")
  End Sub

</script>

<%
  Hello()
%>

Husk at man kun kan bruge funktioner og class variable indeni et <script> tag, der må ikke være globale variable, kode der ændrer ved tekst udenfor en funktion etc. Har du brug for det kan du enten sætte den del af koden i <% %> tegn som ovenstående eller i stedet skrive koden som:

<%@ Page Language="c#" %>
<%@ import namespace="System.Net" %>
<%
  string a = "Hej";
  Response.Write(a);
%>

Yderligere vejlenining om konvertering fra ASP til ASP.NET findes under vores konverteringsssuport.

Yderligere vejledning

Konverter

Guide til at konvertere fra ASP til ASP.NET og vejledning i hvordan man laver includefiler der er kompatible både med ASP og ASP.NET.

E-mail

Eksempler på at sende e-mail.

Forms

Eksempler på formularer.

Billeder

Eksempler på at redigere og sende billeder via ASP.NET.

global.asax

Global.asax metoder.