SSI
Skrevet af d. 5/12-2017 10:06

SSI filer kaldes normalt fra .shtml filer. Man kan også bruge det inde fra .asp eller .php filer hvor man kan blande SSI koden med ASP/PHP kode. Her er det dog ikke alle kommander der virker, fra ASP kan man f.eks. kun bruge #include direktivet.

Server Side Include bruges blandt andet til at hente en fil ind i en anden fil, så man kan dele f.eks. et lille script kode man har lavet i f.eks. ASP eller PHP.

SSI på unix

Har man adgang til CGI kan SSI anvendes til eksekvering af cgi scripts. Det laves således: Indsæt

<!--#exec cgi="/cgi-bin-local/mitscript.pl" -->

i en fil med .shtml som efternavn. Husk ikke at have et mellemrum for #exec, og husk ikke at angive den fulde path. Anvend path fra www scope.

FAQ

Jeg har Frontpage på Unix og SSI virker ikke?

SSI er som standard slået fra på Unix Frontpage serverne. Kontakt support afdelingen for at få det slået til.

Understøtter i XSSI (eXtended Server-Side Includes)?

Ja, på alle Unix webhoteller. SSI på Unix og Windows er ikke identisk, de mest almindelige kommandoer som for eksempel 'include' virker dog på alle webhoteller.

LinkBeskrivelse
Apache SSI reference Her er en oversigt over alle Server Side Include muligheder
IIS reference Her er en oversigt over alle Server Side Include muligheder