Paygateway
Skrevet af d. 5/12-2017 10:14

Forklaring om paygateway

Indløsningsaftale hos PBS

For at kunne modtage betalinger via betalingskort som dankort, skal du have en indløsningsaftale hos et firma der er godkendt til at håndtere det specifikke kort. For dankort er det eneste godkendte firma PBS.

PBS kan også modtage betalinger for udenlandske kort som VISA, mastercard etc., så de fleste firmaer bruger kun PBS. Det er dog også muligt at lave indløsningsaftaler med andre firmaer, kun for internationale kort.

En dankort indløsningsaftale hos PBS koster 250,- DKK momsfrit i oprettelse og 1.000,- DKK momsfrit i årsabonnement. Skal du også kunne modtage kreditkort som VISA og Mastercard, skal du også have en international indløsningsaftale, den koster det samme, så skal du bruge begge bliver prisen det dobbelte.

Læs mere i midterste kolonne om ansøgning.

Sikkerhed og hængelåsen

Når man betaler på en butik, så oplever man ofte at browseren ikke skifter til hængelås ("secure mode", krypteret), før man kommer til selve betalingssiden, hvor man skal indtaste kortoplysninger. Det mest normale er at kun sikre selve betalingssiden.

Man kan som en ekstra service overfor sine kunder, installere et SSL-certifikat på butikkens hjemmeside, sådan at krypteringen er opnået inden kunden indtaster følsomme informationer. Det koster dog et ekstra certifikat og belaster webserveren og brugerens browser yderligere, og bliver derfor ofte fravalgt. Installation af et SSL-certifikat på websiden har ingen sikkerhedsmæssig betydning.

Ansøgning

Man behøver ikke vente på indløsningsaftalen hos PBS for at komme i gang hos Azero. Mens man venter på ansøgningen der kan tage op til 6 uger, kan man udvikle løsningen på Azeros test-paygateway der ikke kræver forretningsnummer fra PBS.

Til ansøgningen skal du svare på en del spørgsmål om din forretning, branche og lignende, det er alt sammen yderligere forklaret via ansøgningsformularen.

Udover viden om din butik, skal du bruge:

  • Sammenskrevet resume fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvis din virksomhed er et A/S eller et ApS.
  • Interessentskabskontrakt/registreringsbevis fra Skat, hvis din virksomhed er et I/S.
  • Dokumentation for at du er registrant for butikkens domæne.

Ansøgning foregår hos PBS.

Informationer om paygateway

Gennemgang af en betaling

En lille forklaring af betalingsserveren, trin for trin.

Gode råd til online butikker

En samling gode råd og huskeliste for online butikker.

Transaktioner

Forklaring af hvordan transaktioner foregår, hvordan bankudskrifter ser ud og andet teknisk om transaktionerne.

Kortgebyrer

Forklaring af de forskellige betalings- og kreditkort og hvilke gebyrer de er pålagt.

Funktioner

Funktioner til og dokumentation af Azeros paygateway, kræver personligt login.

Sikkerhed

Gennemgang af sikkerheden ved paygateway.

FAQ

Hvad sker der med åbne transaktioner ved en flytning?

Når en butik skifter fra en anden betalingsgateway til Azeros paygateway, vil man ofte opleve at der er åbne transaktioner på den gamle gateway i en kort periode efter flytningen, da man jo ikke må hæve pengene før varerne er sendt afsted.

Dette er ikke noget problem, da man fint kan bruge samme forretningsinformationer på begge gateways samtidig, efter man har givet PBS besked om flytningen. Det eneste man skal være sikker på er at man ikke bruger samme referencenummer begge steder. Normalt er dette ikke noget problem, da de fleste altid bruger et unikt ordre- eller fakturanummer.

Betyder det noget hvem der ejer domænet?

Registranten for det domæne som butikken skal køre på, skal være den samme som der står på indløsningsaftalen, du kan tjekke registrant for et domæne via Azeros domænetjekker whois.

Hvordan indtaster jeg forretningsnummer (merchant nummer) for en international indløsningsaftale?

Det kan og skal du ikke, når du får en international indløsningsaftale som tillæg til din eksisterende dankort indløsningsaftale, bliver den internationale indløsningsaftale koblet til samme forretningsnummer som dankort-aftalen. Du skal altså ikke gøre noget overhovedet i denne sammenhæng.

Har du bestilt begge dele samtidig, skal du blot bruge forretningsnummeret til dankortaftalen, et forretningsnummer er altid syvcifret.

(0 stemmer)
Denne artikel var til hjælp
Denne artikel var ikke til hjælp

Kommentarer (0)
Opret kommentar
 
 
Navn:
Email:
Kommentarer:
CAPTCHA Verificering 
 
Indtast teksten du ser på billedet i feltet herunder (CAPTCHA). Dette er påkrævet for at undgå automatiske registreringer og form afsendelser.

Referencer |  Om Azero |  Betingelser |  Job |  Presse |  Kontakt Azero

Azero A/S - CVR 28 10 17 59 - Skjørringvej 8 - 8464 Galten - Telefon 38 19 50 17
Danske Bank - Reg 4180 - Konto 0010092027 - SWIFT DABADKKK - IBAN DK7230000010092027

Copyright © 2000-2020. Azero A/S respekterer alle varemærker.
Priser er angivet eksklusive moms i DKK, der tages forbehold for trykfejl. Alt salg sker i henhold til vores betingelser.
1. Domaincheck - 2. Search - 3. NScheck - 4. NSlookup - 5. Lookup - 6. TraceRoute - 7. Query - 8. CheckWeb - (9. Flere)