GD Lib
Skrevet af d. 6/12-2017 13:22

PHP GD Lib version 2 findes til unix webservere og fra PHP 4.3 er GD Lib en del af PHP installationen hos Azero.dk.

GD Lib er et værktøj til at lave og manipulere billeder via PHP. Vores GD Lib version 2 installation inkluderer FreeType 2, T1Lib, JPG, PNG, og WBMP og GIF read.

Simpelt eksempel

En kasse lavet med GD Lib version 2 funktionen ImageCreateTrueColor og med teksten 'Azero.dk'

Se billedet i funktion på serveren Tove.

Koden

<?
 // lav billedet
 $gif = ImageCreateTrueColor(200,200);
 $bg = ImageColorAllocate($gif,0,0,0);
 $tx = ImageColorAllocate($gif,255,128,128);
 ImageFilledRectangle($gif,0,0,200,200,$bg);
 ImageString($gif,3,70,90,"Azero.dk",$tx);

// send billedet
 header("content-type: image/jpeg");
 ImageJPEG($gif);
?>
LinkBeskrivelse
PHP GD Lib PHPs egen vejledning i brug af GD Lib version 1 og 2.
GD Lib GD Libs egen hjemmeside.