Include
Skrevet af d. 7/12-2017 07:12

En let måde at samle funktioner, databaseforbindelser og andet man bruger mange steder, er at lægge dem i en includefil. En includefil kan enten ligge i samme folder og kaldes med "include file", eller ligge et andet sted i webstrukturen og kaldes med "include virtual".

En includefil der ligger i samme folder som selve siden:

<!--#include file="include-fil.inc"-->

En includefil der ligger i en anden folder på hjemmesiden:

<!--#include virtual="/includes/include-fil.inc"-->

Script

En nyere metode, hvor man kan inkludere forskellige sprog. Ved brug af denne metode skal selve includefilen ikke starte og slotte med <% og %> og man kan blande Perl og PHP ind i sin kode ved at angive noget andet i "language":