ASPping
Skrevet af d. 7/12-2017 07:24

ASPping er en komponent der bruges til at pinge en server via ASP.

Eksempel

Skriv navnet på en server i formular feltet nedenstående og du kan se et eksempel på hvordan koden fungerer.

Forklaring

Der anvendes to .asp filer. Den første er den du sidder og læser i nu, default.asp, som indeholder en form der henter et servernavn eller en IP-adresse ind i en variable "HostnameToPing" og sender den videre til en ny fil pingit.asp som ligger i samme folder. I formen bruges metoden post (method="post") og handlingen action (action="pingit.asp"). Koden til formen ser således ud:

<form method="post" action="pingit.asp">
  <input type="text" name="HostnameToPing" value="www.azero.dk"/>
  <input type="submit" value="Ping"/>
</form>

Når man trykker på knappen "ping" sender formen sit indhold videre til den fil der hedder pingit.asp.

I pingit.asp ser ASP koden således ud:

<%

Dim objRegex, booQueryInvalid, objPing, strQuery

strQuery = Request.form("HostnameToPing")

If Len(Trim(strQuery)) > 3 Then

Set objRegex = New RegExp
  objRegex.Global = True
  objRegex.Pattern = "[^0-9a-zA-Z\-\.]"
  booQueryInValid = objRegex.Test(strQuery)
  Set objRegex = Nothing

If NOT booQueryInvalid Then

Set objPing = Server.CreateObject("AspPing.Conn")
    objPing.RemoteHost = strQuery
    objPing.PingCount = 1

Response.Write "<p>Resultat af 1 ping til " & strQuery & " : " & objPing.Ping & "</p>"

Set objPing = Nothing

Else

Response.Write "Your query contains invalid characters."

End If

Else

Response.Write "Nothing to do.."

End If

%>

ASP koden henter variablen HostnameToPing fra formen og sender den til ASPping komponenten, der returnerer svaret til brugerens browser.

PropertyBeskrivelse
RemoteHost Streng der angiver adressen der skal pinges, f.eks.: azero.dk, www.azero.dk, 193.89.137.229
Blocksize Byte der angiver pakkens størrelse
TTL Byte der angiver Time To Live
MetodeBeskrivelse
Ping Returnerer resultatet af pinget som en strengværdi.

LinkBeskrivelse
ServerObjects Find mere hjælp hos producenten af komponenten.

FAQ

Hvorfor kan jeg ikke pinge ud fra serveren?

Ping er kun tilladt fra visse servere, kontakt supportafdelingen for eventuelt at blive flyttet til en server der accepterer det.