ASPupload
Skrevet af d. 7/12-2017 07:29

ASPupload er en måde man kan gøre det muligt for brugere at "uploade" eller sende, filer til ens webhotel/server.

Husk at når du giver en bruger mulighed for at uploade til dit webhotel, kan han uploade kode der giver ham de samme muligheder du som administrator har hvis han kan browse filen bagefter. Det anbefales derfor på det kraftigste at du kun giver mulighed for at uploade til /db folderen, da den ikke er synlig via internettet.

Skal du uploade til en folder der umiddelbart kan browses via internettet, er det derfor vigtigt at du checker på endelsen og f.eks. kun tillader filer der ender på .jpg eller .gif. En bedre løsning er at lade brugere uploade til /db folderen, og derefter bruge programmeringskode til at flytte filen hen et sted hvor den må ligge, samtidig med at du checker endelsen.

En formular der kan bruges til at sende filer til AspUpload med:

<html>
<body>

<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="uploaded.asp">
  <input type=file name="file1"><br/>
  <input type=file name="file2"><br/>
  <input type=file name="file3"><br/>
  <input type=submit value="upload!">
</form>

</body>
</html>

Kode der modtager de filer brugerne sender og gemmer dem på serveren:

<html>
<body>
<%
  Set Upload = Server.CreateObject("Persits.Upload.1")
  Count = Upload.Save("d:\home\FtpBrugerNavn\db\upload")
  Response.Write Count & " fil(er) modtaget."
%>
</body>
</html>

FAQ

Jeg får fejlmeddelelsen "Access denied"?

Du har ikke rettigheder der hvor du forsøger at gemme filen. Bemærk at du kan kun skrive i dine egne biblioteker og Frontpage brugere kan kun skrive i /db biblioteket, der kun kan ses via Ftp, ikke via Frontpage.

Kan jeg uploade filer til en database (Access)?

Du kan godt, men det anbefales ikke. Du vil få meget bedre ydelse ud af at gemme filerne på disk og i databasen kun gemme et link til filen. Download AspUpload (forrige menu) for at få den fulde dokumentation, hvor det står beskrevet.

LinkBeskrivelse
Persits software Find mere hjælp hos producenten af komponenten.