Asplogin
Skrevet af d. 7/12-2017 07:31

Beskyt dine filer med login

Med AspLogin 2000, kan du uden besvær beskytte dele af din hjemmeside med et sessionsbaseret login. Du kan her på siden hente et administrationsmodul der giver dig mulighed for at oprette og nedlægge brugere på en simpel måde. AspLogin 2000 er et komponent der ligger på Azeros Windows webservere, komponenten kræver at dit webhotel kan afvikle .asp filer.

Anvendelse

Hvis du ønsker at anvende AspLogin 2000, kan du downloade en startpakke her fra Azeros hjemmeside. På billedet til højre, ses en funktionsvejledning over de filer der anvendes i startpakken.

I startpakken finder du følgende filer:

• default.asp
  • protected.asp
  • login.asp
  • logout.asp
  • global.asa
  • asplogin.mdb
  • aspladmin.asp

Beskyttelse

For at beskytte dine filer, tilføjes følgende i toppen af filen du ønsker at beskytte:

<%@ LANGUAGE=VBScript %>
<%
Set asplObj=Server.CreateObject("ASPL.Login")
asplObj.Protect
Set asplObj=Nothing
%>

Er brugeren ikke logget ind, sendes brugeren til login.asp, denne formular husker hvilken fil brugeren forsøgte at browse og sender brugeren tilbage til filen efter formularen er udfyldt korrekt. I dine beskyttede filer, kan du have et link til filen logout.asp som slutter brugerens aktuelle session og derved logger brugeren af systemet. Logout.asp sender brugeren videre til filen default.asp efter en endt session.

Adgang for specifikke brugere

Ønsker du at bestemme hvilke brugere der skal have adgang til specifikke filer, kan du også sætte dette på en nem måde. Følgende eksempel giver dig mulighed for at bestemme hvilke brugere der skal have adgang til den gældende fil:

<%@ LANGUAGE=VBScript %>
<%
Set asplObj=Server.CreateObject("ASPL.Login")
asplObj.User("bruger1")
asplObj.User("bruger2")
asplObj.User("bruger3")
asplObj.Protect
Set asplObj=Nothing
%>
Diagram

Download startpakke her

Hvordan kommer jeg i gang?

• Start med at hente ovenstående startpakke.
  • Udpak filerne (7 stk).
  • I filen global.asa, skal du erstatte FTPbrugernavn med dit eget FTPbrugernavn.
  • Upload filerne til dit webhotel i roden af www folderen.
  • Åben default.asp i din browser.

Nu burde du i din browser kunne se 2 links. Det ene link er til den beskyttede fil protected.asp og det andet link er til aspladmin.asp som er dit administrationsmodul til at oprette brugere. Klik på linket "Link til Adminstration" for at gå i gang med at oprette dine brugere.

Bemærk, filen global.asa skal altid ligge i roden af din www folder.