ImageSize
Skrevet af d. 7/12-2017 07:33

Imagesize er en ASP komponent der bruges til at læse en billedfils størrelse i pixels.

Eksempel

<%
  Dim objImg

Sub CheckFile (strFileName)
    Set objImg = Server.CreateObject("ImgSize.Check")
    objImg.FileName = strFileName
    If objImg.Error <> "" Then
      Response.Write "Der skete en fejl under læsning af billedfilen.<br/>"
      Response.Write "Fejlen var: <b>" & objImg.Error & "</b>;"
    Else
      Response.Write "<p>Billedfil <b>" & strFileName & "</b> korrekt læst.<br/>"
      Response.Write "Billedhøjde i pixels = <b>" & objImg.Height & "</b><br/>"
      Response.Write "Billedbredde i pixels = <b>" & objImg.Width & "</b></p>"
    End If
    Set objImg = nothing
  End Sub
%>

Når du har sat koden ind i dit dokument, kalder du den med følgende kald:

<% CheckFile ("d:\home\FTPBrugernavn\www\BilledFilnavn.jpg") %>

Billedfilens placering skal, som du kan se i eksemplet, være angivet som en lokal sti, og billedfilerne kan være i et af følgende formater:

• .jpg
  • .png
  • .bmp
  • .gif

Koden i eksemplet vil så, hvis den f.eks. læser dette billede:

Azeros logo

returnere følgende i brugerens browser:

Billedfil D:\home\tjbetaazerodk\future\www\support\programmering\asp\artikler\imagesize\logo.jpg korrekt læst.
Billedhøjde i pixels = 44
Billedbredde i pixels = 158

LinkBeskrivelse
ServerObjects Find mere hjælp hos producenten af komponenten.