Global.asax
Skrevet af d. 7/12-2017 10:31

Global.asax filen i ASP.NET fungerer på samme måde som global.asa i ASP. Det er en beskyttet fil, der ikke kan tilgåes fra internettet og understøtter en del specielle funktioner, hvoraf en af de mest oplagte er at gemme sine kodeord her.

Følgende kald kan bruges, og eksekveres i nedenstående rækkefølge:

• En gang, når applikationen starter
    • Application_Init
    • Application_Start
  • En gang, når session starter
    • Session_Start
  • Application_BeginRequest
  • Application_AuthenticateRequest
  • Application_AuthorizeRequest
  • Application_ResolveRequestCache
  • Application_AcquireRequestState
  • Application_PreRequestHandlerExecute
  • Application_PreSendRequestHeaders
  • Application_PreSendRequestContent
    • ...På dette tidspunkt eksekveres koden på din side...
  • Application_PostRequestHandlerExecute
  • Application_ReleaseRequestState
  • Application_UpdateRequestCache
  • Application_EndRequest
  • Application_Error
  • En gang, når session slutter
    • Session_End
  • En gang, når applikationen slutter
    • Application_Disposed
    • Application_End

Global.asax i C#

<script language="C#" runat="server">

protected void Application_Start(Object sender, EventArgs e) {
  Application["Password"] = "kodeord123";

</script>

Global.asax i VB.NET

<script language="VB" runat="server">

Sub Application_Start()
  Application("Password") = "kodeord123"

</script>

Eksempel i C#

<script language="C#" runat="server">
  Response.Write(Application["Password"].ToString());