Skrevet af d. 7/12-2017 10:34

Jeg får en fejl om at min ASP.NET side kræver en applikation?

Hvis fejlen opstår med følgende <authentication mode="None" />, kan man prøve at slette denne linie fra sin web.config fil for at se om dette skulle hjælpe.

Kan man have flere web.config filer?

Det er muligt at have flere web.config filer i forskellige mapper. Det fungerer hovedsageligt som et hierarki, altså at der skal ligge en web.config fil i hovedmappen (WWW mappen) som er generel for hele hjemmesiden. Hvis man så ligger en web.config fil i en undermappe, vil indstillingerne fra hovedmappen blive nedarvet hvorefter indstillingerne fra web.config filen i undermappen vil overskrive indstillingerne fra hovedmappen.

Hvordan får jeg vist den korrekte fejlmeddelelse?

Det er muligt at opsætte din web.config fil til at vise fejlmeddelelser eller vise egne fejlmeddelelser. Hvis du I din web.config sætter <customErrors mode="Off"/> vil den fulde fejlmeddelelse blive vist. Hvis du sætter <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="min-fejlside.aspx"/> vil siden "min-fejlside.aspx" blive vist. Husk at lægge web.config i roden af dit webhotel, altså i www-folderen.

Eksempel på web.config der viser fejlmeddelelser

<configuration>
    <system.web>
        <customErrors mode="Off"/>
    </system.web>
</configuration>

Eksempel på web.config der viser egne fejlmeddelelser

<configuration>
    <system.web>
        <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="min-fejlside.aspx"/>
    </system.web>
</configuration>
LinkBeskrivelse
MSDN.Microsoft.com Information om authentication elementet i web.config
MSDN.Microsoft.com Information om ASP.NET konfigurationsfil
MSDN.Microsoft.com Opsætningen af CustomErrors elementet i web.config