Hide email
Skrevet af d. 7/12-2017 10:46

Hvordan skjuler jeg min e-mail adresse i min kildekode, hvis jeg gerne vil have den vist på hjemmesiden?

Nedenstående eksempel skjuler din e-mail adresse i kildekoden. Dette kan være brugbart, da ondsindede browser-robotter (crawlers), således ikke kan opfange denne så nemt og tilmelde e-mail adressen til spamlister.

Bemærk dog at spammere med tiden tager mere og mere avancerede robotter i brug i jagten på uskyldige e-mail adresser.
Nogle af disse kan allerede i dag læse javascript. Dette script vil dog eleminere mange crawleres muligheder for at opfange din e-mail adresse.

Følgende indsættes i headeren:

<script language="javascript">
  var alias;
  var domain;
  var tld;
    function hidemail(alias, domain, tld)
      {
      document.write('<a href="' + 'mailto:' + alias + '@' + domain + '.' + tld + '">' + alias + '@' + domain + '.' + tld + '</a>');
</script>

Følgende indsættes i body:

<script language="javascript">
  hidemail("dit-alias", "dit-domæne", "dk");