mod_perl
Skrevet af d. 7/12-2017 10:52

mod_perl support

Mod_perl findes kun på Unix webservere og der kræves webhotel med mulighed for egne CGI scripts for at kunne anvende mod_perl.

Bruger du meget perl til dit site anbefaler vi at du anvender mod_perl som er installeret på alle nyere webservere. Har du ikke adgang til mod_perl kan du muligvis blive flyttet uden beregning til en server der har mod_perl ved at kontakte support.

Mod_perl gør afvikling af dine CGI scripts hurtigere da scripts kompileres og caches efter første kørsel.

Aktivering af mod_perl

Mod_perl er ikke sat op som standard for dine CGI scripts. Måden du aktiverer mod_perl på hos Azero.dk er ved at placere en .htaccess fil i samme bibliotek som de CGI scripts du ønsker der skal caches af mod_perl.

.htaccess filen skal indeholde:

SetHandler perl-script
PerlHandler Apache::Registry

Virker mine gamle CGI scripts med mod_perl ?

Dine gamle scripts vil med stor sandsynlighed virke gennem caching af mod_perl via Apache::Registry.

Har du globale 'my' variable kan du muligvis løbe ind i problemer, ellers skulle du ikke opleve problemer med dine gamle scripts. Vær dog opmærksom på kode der involverer "kør kun een gang". Det kan kræve omskrivning, for eksempel vil regular expressions med 'once-only' (/o) måske kun virke korrekt første gang.

Bemærk at der ikke genereres 'suexeclog' filer som normalt for afvikling af CGI scripts.

LinkBeskrivelse
Apaches vejledning ved skift til mod_perl Her finder du Apaches egen detaljerede vejledning i konvertering fra almindelig CGI til brug af mod_perl.
Apache/Perl Integration Project Her finder du blandt meget andet information om mulighederne med mod_perl.