Kodeord
Skrevet af d. 7/12-2017 11:30

En af de mest brugte features .htaccess giver mulighed for, er kodeordsbeskyttelse af en folder. Der laves en fil der indeholder brugernavn og kodeord som skal indtastes for at få adgang til det kodeordsbeskyttede område. Brugernavnet og kodeordet er selvfølgelig krypteret, og det gør derfor ikke noget at kodeordet ligger i en fil.

Filen med kodeordet i, kunne fx hedde "htpasswd". Da brugernavn og kodeord som sagt er krypteret, kan du ikke bare indtaste noget i filen. Ved hjælpe af et lille værktøj, kan du få den information du skal bruge. Du kan gå ind på http://freebsd.azero.dk som bruges til at generere det kryperede kodeord.
Her indtastes ønsket brugernavn og kodeord, og en linie kommer frem.
Den vil ligne noget hen ad det her:
support:$1$434990c8$CJtP1ObZaM2kc4lu31LD8/

Formatet er brugernavn:kodeord, og htpasswdfilen lægges så normalt i \db folderen.

I .htaccess filen skrives:

AuthName "Områdets navn"
AuthType Basic
AuthUserFile /den/fulde/sti/til/htpasswd
Require valid-user

hvor /den/fulde/sti/til/htpasswd er den komplette sti til htpasswd filen.

Understøtter dit webhotel PHP, kan du finde ud af hvad den komplette sti til dit webhotel er, ved at bruge følgende script:

<?php

print $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"];

?>

Den vil give stien helt frem til www folderen. Man erstatter så www med db og så har man den fulde sti hvor htpasswd filen ligger. .htaccess filen lægges så i den folder som ønskes kodeordsbeskyttet.