Gennemgang af en betaling
Skrevet af d. 13/12-2017 12:08

Trin 1. Internetbutikken

Figur 1.

Kunden har fundet nogle varer han gerne vil have.

Som vist på figur 1 kan man bruge vores betalingserver fra et hvilket som helst webhotel, der ikke noget krav om SSL certifikat eller anden form for sikkerhed, end det din webhoteludbyder tilbyder som standard.

Trin 2. Oprettelse af betaling

Figur 2.

Kunden vælger at betale med Dankort, butikken opretter en ny betaling på betalingsserveren.

Informationer sendt fra butikserveren til betalingsserveren vil automatisk blive krypteret efter SSL sikkerheden som er sat op på betalingsserveren.

Da nogle af informationerne sendt til betalingsserveren er fortrolige informationer anbefales det at man bruger et server-side script til at kommunikere med betalingsserveren.

På vores supportside kan man finde eksempler på hvordan man laver server-side HTTP kald i ASP.

Der findes funktioner til at oprette, ændre og slette betalinger på betalingserveren, alle disse skal kaldes med SSL krypterede HTTP kald (HTTPS kald).

Informationer som reference, beløb og valuta bliver sendt til betalingsserveren. Betalingsserveren bekræfter at betalingen er oprettet og kunden nu kan sendes videre til betalingsserveren.

Man kan læse mere om funktionerne for betalingsserveren, på administrationssiden til betalingsserveren.

Trin 3. Kunden sendes videre til betalingsserveren

Figur 3.

Kunden bliver sendt videre til betalingsserveren af butikken.

Når betalingen er klar på betalingsserveren kan man blot sende kunden videre med nogle få informationer som firmaid og reference nummer. Dette er vist på figur 3

Trin 4. Kunden skriver sine kortinformationer ind

Figur 4.

Kunden skriver nu sine kortinformationer ind.

Kunden kan nu skrive sine kortinformationer ind på et sikkert SSL webinterface. Dette er vist på figur 4.

Webinterfacet vil informere kunden om hvilket firma han/hun skal til at betale til, samt referencenummer og beløbet der bliver trukket fra kundens konto.

Der er mulighed for at annullere betalingen og derved blive sendt tilbage til butikken som så kan slette betalingen fra betalingsserveren.

Trin 5. Betalingsserveren validerer kundens kortinformationer.

Figur 5.

Kunden trykker på OK for at fortsætte.

Når kunden har indtastet sine kortinformationer, vil disse blive tjekket af Azeros betalingsserver hvorefter de vil blive sendt videre til PBS's server som så vil tjekke dem igen.

Hvis betalingen bliver afvist vil kunden få en fejlmeddelelse og herefter få muligheden for at rette sine kortinformationer. Kunden vil ikke blive sendt tilbage til butikken, med mindre kunden annullerer betalingen eller får sine kortinformationer godkendt.

Trin 6. Betalingsserveren informerer butikken.

Figur 6.

Kunden får at vide at hans kortinformationer er blevet godkendt og at han kan trykke på en knap for at fortsætte.

Når betalingen er blevet godkendt vil betalingsserveren kalde en bekræftelsesside, denne side kan ejeren af butikken selv definere i administrationsinterfacet til betalingsserveren. Dette er vist på figur 6.

Siden vil blive kaldt med informationer om at betalingen er godkendt, samt informationer som referencenummer og andet. Hvilke informationer siden skal kaldes med kan også defineres i administrationsinterfacet.

Når betalingen er færdig vil brugeren blive informeret om at hans kortinformationer er blevet godkendt, samt et link tilbage til butikken.

Trin 7. Kunden bliver returneret til butikken.

Figur 7.

Kunden trykker på fortsæt hvorefter kunden kommer tilbage til butikken der bekræfter betalingen.

Kundens informationer er nu blevet godkendt og pengene er klar til at blive hævet.

Ejeren af butikken kan hæve pengene via administrationsinterfacet eller ved at kalde en funktion på betalingsserveren.

Alle returlinks kan defineres i vores administrationsinterface for betalingsserveren, altså retur ved annullering, bekræftelsesadresse samt retur ved succes.