Online butik
Skrevet af d. 13/12-2017 12:11

Forbrugerstyrelsens tjekliste ved handel på Internet

Det skal fremgå tydeligt på butikkens side:

• Virksomhedens navn, fysiske adresse og telefonnummer eller e-mail
  • Varens egenskaber og pris
  • At man har 14 dages fortrydelsesret og hvordan man udnytter den - ellers har du samme rettigheder som ved køb i en almindelig butik
  • Hvordan man klager, hvis varerne er i stykker ved modtagelsen eller ikke når frem
  • Leveringsbetingelser
  • Hvilke oplysninger, virksomheden indsamler om køberen og hvad de bliver brugt til
  • Hvornår køberen har indgået (og accepteret) en handel
  • Forretningens aftalevilkår/betingelser.

Følgende anbefaler forbrugerstyrelsen dine kunder selv at huske

Det kan derfor være en god ide at sørge for at kunden har let ved at tjekke nedenstående:

• Gem en ordrebekræftelse
  • Gem vigtige oplysninger om varen, betaling og prisoversigt
  • Giv kun de allermest nødvendige personlige oplysninger
  • Opgiv aldrig PIN-kode til andre ved betaling med kort
  • Tjek at oplysningerne om betaling er sikret ved kryptering (vises for eksempel med en hængelås nederst på siden)
  • Kontroller dine kontoudtog
  • Læs alt på siden - også det med småt, især betingelserne
  • Told/moms kommer ofte oveni, hvis det er en forretning uden for EU
  • Du skal betale for forsendelsen, hvis du fortryder købet og sender varen retur - hvis der er noget galt med varen, skal du ikke betale.

Det kan også anbefales at ansøge om at få din butik E-mærket (forbrugersikkerhed.dk), eller finde flere gode råd under retningslinjer for e-mærket.