Transaktioner
Skrevet af d. 13/12-2017 12:12

PBS bankinformation

Den fulde information omkring den tekniske implementering hos PBS, findes i PBS Merchant Guide. De vigtigste ting er specificeret her:

Valutakoder

Valutakoder følger ISO 4217, hvor PBS bruger den alfanumeriske præsentation på 3 karakterer, for eksempel DKK for Danske kroner (Merchant Guide 5.3.6.3).

Landekoder

Landekoder følger ISO 3166, hvor PBS hovedsageligt bruger den numeriske præsentation på 3 cifre, for eksempel 208 for Danmark, undtagen i adresseinformation for firmaet, hvor PBS bruger den alfanumeriske præsentation på 3 bogstaver, for eksempel DNK for Danmark (landekoder).

Drift

PBS informerer om eventuel nedetid på deres betalingsgateway på deres forretning-info side, er det planlagt nedetid eller et større nedbrud, vil Azero også informere om det via Azeros hændelsesside som der også står et uddrag af på Azeros forside.

Bankudskrifter (kontoudtog)

Overførsel af pengene fra PBS til din konto, foregår på forskellige måder for hver indløsningsaftale.

National indløsningsaftale (dankort)

Al information står direkte i posteringslinjen i dit kontoudtog, efter følgende system: DKSSL MMÅÅ NNNNNNNRRRRRR
hvor MMÅÅ = transaktionsdato, NNNNNNN = forretningsnummer og RRRRRR = de sidste 6 cifre i dit referencenummer. Betalinger overføres dagligt.

International indløsningsaftale (kreditkort)

I kontoudtoget i banken vil der stå: FNR. FFFFFFF hvor FFFFFFF = forretningsnummer for internationale kort. Der kommer derudover en e-mail i .pdf format, i formatet: DD/MM/ÅÅ RRRRRRRRRRRR TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT NN VVV KKK,ØØ VVV KKK,ØØ
hvor DD/MM/ÅÅ = transaktionsdato, RRRRRRRRRRRR = referencenummer, TTT = beskrivelse, NN = styk, VVV = valuta, KKK = kroner, ØØ = øre, derefter valuta kroner og øre ganget med styk. Der overføres hver uge/14 dag/måned efter dit valg.

Transaktionsgebyrer

Gebyrer for dankortbetalinger, bliver automatisk trukket af PBS fra din konto, den første hverdag i hver måned. I kontoudtoget vil stå FAKTURA 0100NNNNNN hvor NNNNNNN = fakturanummer. En specifikation af gebyrerne er kort forinden sendt per post til din postadresse. For kreditkort, bliver transaktionsgebyret trukket fra overførsel, inden det samlede beløb overføres til din konto.

Slutkundens kontoudtog

Her står firmanavnet fra indløsningsaftalen efterfulgt af de sidste 5 cifre i dit referencenummer, for eksempel for en kunde der betaler et webhotel til Azero:
Azero A/S 50779.