Kortgebyrer
Skrevet af d. 13/12-2017 12:38

Grundlæggende skelnes der mellem debetkort og kreditkort.

For debetkort trækkes beløbet fra din konto næste bankdag og der skal være dækning på din konto, mens betalinger via et kreditkort trækkes periodisk, ofte samlet efter 40 dage, eller kan løbende afdrages hvis man ønsker det.

En indsigelse, er for eksempel hvis du foretager et uberettiget træk for en kunde, hvor kunden kræver at banken tilbagefører gebyret. Dømmer Nets at der er tale om en berettiget indsigelse, bliver butikken afkrævet et indsigelsesgebyr.

Bemærk at eDankort og Maestro er meget lidt udbredte og priserne i skemaet er Nets priser, og derfor er med forbehold for ændringer hos Nets. eDankort bruger et system der minder om 3-D secure.

Diners Club og American Express kræver at man laver ekstra indløsningsaftaler med kortvirksomhederne bag kortene.

3-D secure

3-D secure, også kaldet Verified by Visa, fungerer således at efter man har indtastet og fået godkendt kortoplysninger, bliver man i browseren sendt videre til ens netbank, hvor man skal indtaste sit netbank brugernavn og kodeord, engangsnøgle eller en activcard kode, hvorefter man sendes tilbage til betalingsgateway.

For eksempel, hvis man bestiller varer i en webshop der bruger 3-D secure i browseren Firefox, kan man opleve at når man kommer til sin netbank for endelig godkendelse, får man en fejlmeddelelse. Eneste løsning er at foretage hele købet påny i Internet Explorer eller sætte Internet Explorer som standardbrowser, foretage købet påny i Firefox, hvorefter den endelige godkendelse vil ske i Internet Explorer.

SecurePay

Der er kommet en ny og mere sikker måde at betale på Internettet. Som anbefales i stedet for 3-D secure. Du kan læse mere her

Betalingskort
KortBeskrivelseTypeTransaktionsgebyr (dansk/udenlandsk kort)Factoringgebyr
28 dage
Factoringgebyr
13 dage
Factoringgebyr
7 dage
Indsigelsesgebyr3-D Secure
Nets indløsningsaftale (250,- DKK momsfrit i oprettelse og 1.000,- DKK momsfrit i årsabonnement)
Dankort og Visa/Dankort Dankort og Visa/Dankort Debetkort 1,45 DKK momsfrit+0,1%       250,- DKK momsfrit -
eDankort eDankort Netbank system 1,45 DKK momsfrit+0,1%       250,- DKK momsfrit -
Nets indløsningsaftale (250,- DKK momsfrit i oprettelse og 1.000,- DKK momsfrit i årsabonnement)
MasterCard Mastercard Kreditkort 1,25% / 5,75%
minimum 1,95 DKK momsfrit
0% 0,66% 1% 250,- DKK momsfrit Valgfrit
EuroCard Eurocard Kreditkort 1,25% / 5,75%
minimum 1,95 DKK momsfrit
0% 0,66% 1% 250,- DKK momsfrit Valgfrit
JCB JCB Kreditkort 1,25% / 5,75%
minimum 1,95 DKK momsfrit
0% 0,66% 1% 250,- DKK momsfrit Valgfrit
Visa Udenlandsk Visa Kreditkort 1,25% / 5,75%
minimum 1,95 DKK momsfrit
0% 0,66% 1% 250,- DKK momsfrit Valgfrit
Visa Electron Visa Electron Debetkort 1,25% / 5,75%
minimum 1,95 DKK momsfrit
0% 0,66% 1% 250,- DKK momsfrit -
Maestro Maestro Debetkort 1,25% / 5,75%
minimum 1,95 DKK momsfrit
0% 0,66% 1% 250,- DKK momsfrit Krævet