Søgemaskiner
Skrevet af d. 5/12-2017 09:22

Typer

Der findes grundlæggende 2 forskellige typer "søgemaskiner", de kaldes et indeks eller en søgemaskine.

Indeks

Et indeks er organiseret af rigtige mennesker. Det kan sammenlignes med et bibliotek, hvor bibliotekarer udvælger og emneopdeler "hjemmesider", så brugerne lettere kan finde de mest relevante.

Søgemaskiner

En søgemaskine bliver opbygget af et program (robot, script). Ved hjælp af en slags kunstig intelligens forsøger den at vise den side først, der er mest relevant og det er derfor vigtigt at man gør det let for programmet at finde data på ens sider ved hjælp af keywords.

Robotter

En forklaring af hvordan du styrer søgemaskiners indeksering af dine sider.

Søgemaskineoptimering

Grundlæggende er der to ting der betyder noget for din placering i en søgemaskine, indhold og links til dig. Forbedring af dit søgeresultat kaldes søgemaskineoptimering.

Jo flere links fra andre sider, helst sider med indhold der ligner dit, jo mere populær anses din side for at være. Og jo bedre dit indhold passer på de søgeord dine kunder bruger jo lettere vil den være at finde.

For at komme højt i søgeresultaterne skal der altså være mange sider der linker til din side og de søgeord brugeren skriver i søgemaskinen, skal fremgå mange gange på dine sider.

Hvilke indeks bruger danskerne?

Jubii (Tilmeld) og Yahoo (Tilmeld) er de eneste større danske komercielle indeks. Da det er mennesker der sidder og ordner siderne er det normalt at det koster penge at blive indekseret. Derudover findes der også et internationalt open source indeks der hedder dmoz (Tilmeld), hvor det er frivillige der opdaterer indekset.

Hvilke søgemaskiner bruger danskerne?

google.com (Tilmeld, Sitemap), altavista.com (Tilmeld), AllTheWeb.com (Tilmeld), msn.dk, altavista.dk, tv2.dk, ofir.dk.

Toplister

En populær metode for mindre hjemmesider er at tilmelde sig en topliste. Toplister fungerer ved at man lægger et lille link ind til toplisten, der så tæller hvor mange besøgende man har og opdaterer toplisten. Andre mennesker kan derved gå ind og se hvor populær ens side er, det fungerer altså som et indeks der er ordnet efter popularitet.

De største toplister i Danmark hedder Chart og Nope.

Får man brug for at oplyse statistikker til annoncører kan vi give annoncøren læseadgang til vores statistikservice eller hvis man bliver rigtig stor kan man tilmelde sig FDIM (Foreningen af Danske InternetMedier).

Bannerbytte

En anden udbredt måde at skaffe sig flere besøgende på, er at bytte bannere med andre sider der omhandler lignende områder. Der findes specielle services beregnet til dette og en af de største i Danmark hedder Danban.

FAQ

Hvordan fungerer en søgemaskine?

Google anses af de fleste som den bedste, Teoma eller Wisenut er nye på markedet og kan muligvis true Google.

Som alle andre søgemaskiner fungerer Google grundlæggende ved at søge internettet igennem for hjemmesider hvori søgestrengen indgår. Derefter tæller Google hvor mange andre hjemmesider der linker til søgeresultaterne og prioriterer resultaterne derefter.

Links fra andre hjemmesider der omhandler samme emne, som den side der linkes til prioriteres højere, derved skulle resultaterne gerne være mere relevante for søgeren.

LinkBeskrivelse
Search Engine Watch De essentielle ting du skal gøre for at blive fundet, fra en af verdens førende sider om søgemaskiner.
Useit Jakob Nielsen forklarer om søgemaskine reklamer.
(0 stemmer)
Denne artikel var til hjælp
Denne artikel var ikke til hjælp

Kommentarer (0)
Opret kommentar
 
 
Navn:
Email:
Kommentarer:
CAPTCHA Verificering 
 
Indtast teksten du ser på billedet i feltet herunder (CAPTCHA). Dette er påkrævet for at undgå automatiske registreringer og form afsendelser.

Referencer |  Om Azero |  Betingelser |  Job |  Presse |  Kontakt Azero

Azero A/S - CVR 28 10 17 59 - Skjørringvej 8 - 8464 Galten - Telefon 38 19 50 17
Danske Bank - Reg 4180 - Konto 0010092027 - SWIFT DABADKKK - IBAN DK7230000010092027

Copyright © 2000-2023. Azero A/S respekterer alle varemærker.
Priser er angivet eksklusive moms i DKK, der tages forbehold for trykfejl. Alt salg sker i henhold til vores betingelser.
1. Domaincheck - 2. Search - 3. NScheck - 4. NSlookup - 5. Lookup - 6. TraceRoute - 7. Query - 8. CheckWeb - (9. Flere)